Transfer Joël Drommel zit in impasse

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De transfer van Joël Drommel van FC Twente naar PSV leek een kwestie van tijd. Inmiddels zijn we al ruim een maand verder en is er nog altijd geen akkoord. PSV en het ‘kamp’ Drommel stellen dat dit vooral komt door FC Twente.

Al in een vroeg stadium kreeg Drommel van FC Twente toestemming om met PSV te gaan praten. Inmiddels ligt er een mondeling akkoord voor een vijfjarig contract. Tegelijkertijd pakte FC Twente zelf ook al door. Lars Unnerstall maakt na dit seizoen transfervrij de overstap naar Enschede. De Duitse doelman loopt deze zomer uit zijn contract bij PSV.

PSV en Drommel hadden verwacht dat FC Twente water bij de wijn zou doen. Vooralsnog houdt het echter vast aan een vraagprijs van 6 miljoen euro. Een enorm bedrag. Vooral omdat Drommel in Enschede nog een contract heeft tot deze zomer. Wel kan FC Twente een eenzijdige optie lichten om dat met een jaar te verlengen. En dat zou een dergelijke transfersom rechtvaardigen. Ook omdat FC Twente nog hoopt dat er meer clubs gaan bieden op Drommel. De doelman wil echter zelf alleen maar naar PSV.

Het Algemeen Dagblad claimt nu dat Drommel en diens zaakwaarnemer contractueel recht hebben op 25% van de transfersom. FC Twente hoopt dat de doelman die wil laten vallen. PSV en Drommel zetten zelf in op een transfersom van tussen de 3 en 4 miljoen euro. Tegelijkertijd stelt de zaakwaarnemer van Drommel ook terecht dat hij volgend jaar zomer transfervrij naar PSV kan trekken. Iets dat FC Twente zich absoluut niet kan permitteren. FC Twente lijkt daarmee zelf het meeste baat te hebben met het verlagen van de vraagprijs.