Transfermarkt 2021: De internationale deadlines

De transfermarkt in de Eredivisie sluit op 31 augustus om 23.59 uur. Tot dat moment kunnen inkomende transfers door clubs bij de KNVB worden aangemeld. Tegelijkertijd kunnen Nederlandse clubs nog altijd onderhandelen met buitenlandse clubs omdat de transfermarkt niet in alle landen tegelijkertijd sluit.

Het belangrijkste? De meeste grote competities, waaronder ook de Premier League en La Liga, sluiten de transfermarkt op 31 augustus. Dat geldt overigens ook voor Kroatië. De Kroatische topclub Dinamo Zagreb heeft de komst van Danilho Doekhi (Vitesse) nog niet uit het hoofd gezet.

Zijn er dan ook uitzonderingen? Jazeker. Zo sluit de transfermarkt in Polen en Bulgarije een dag later op 1 september. De Bulgaarse kampioen Ludogorets was eerder deze zomer nog zeer actief in de Eredivisie. Elvis Manu kreeg gezelschap van Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Sergio Padt (FC Groningen). Het is niet uitgesloten dat de topclubs uit de efBet liga nog met een schuin oog naar Nederland kijken. Zo heeft bijvoorbeeld ook CSKA Sofia al drie landgenoten onder contract.

Ook de transfermarkt in Rusland (7 september) en Turkije (8 september) is nog even open. Nederlandse clubs deden deze zomer al zaken met clubs uit deze landen. Zo zwaaide Feyenoord haar oud-gedienden Nicolai Jorgensen en Leroy Fer uit naar de Turkse Super Lig.

Voor de echte avonturiers is de transfermarkt in Mexico nog geopend tot en met 22 september. In Mexico is niet langer enkel Vincent Janssen (Monterrey) actief. Alessio Da Cruz besloot na een teleurstellend verlopen avontuur bij FC Groningen definitief te vertrekken bij Parma. De aanvaller tekende een contract bij Santos Laguna.

De belangrijkste transferdeadlines

  • 31 augustus (oa Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië en Portugal)
  • 1 september (oa Polen en Bulgarije)
  • 3 september (Oekraïne)
  • 6 september (Roemenië en Slowakije)
  • 7 september (Rusland)
  • 8 september (Tsjechië en Turkije)
  • 14 september (Israel)
  • 22 september (Mexico)