Turkse interesse voor Derrick Luckassen

Er lonkt een oplossing voor Derrick Luckassen. De 25-jarige verdediger wordt door PSV voor het tweede jaar op rij verhuurd aan Anderlecht. In Brussel zit hij echter op een dood spoor. Mogelijk biedt een avontuur in Turkije de oplossing.

In de zomer van 2017 betaalde PSV nog vijf miljoen euro aan AZ voor Luckassen. In Eindhoven kon hij de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Na een verhuur aan Hertha BSC volgde vorig jaar een tijdelijke stalling bij Anderlecht. Ondertussen stelde Luckassen in interviews dat er voor hem geen toekomst meer in Eindhoven was. Dat zette kwaad bloed bij een deel van de PSV aanhang. Toch besloot PSV uit financieel oogpunt met Luckassen te verlengen.

Afgelopen zomer verlengde Luckassen zijn contract tot de zomer van 2023. Het was een voorwaarde om direct weer verhuurd te kunnen worden aan Anderlecht. Bij de Belgische topclub komt hij dit seizoen echter niet meer in het spoor voor. Sinds oktober kwam Luckassen nog maar tot een handvol minuten.

Nu biedt mogelijk het Turkse Kasimpasa een oplossing. Het is onbekend of de nummer zestien van de Turkse Super Lig inzet op een huur of permanente transfer. Mogelijk heeft de interesse ook te maken met Mickaël Tirpan. De Belgische verdediger van Kasimpasa wil graag weer dichterbij huis voetballen en staat nadrukkelijk in de belangstelling van Fortuna Sittard en een aantal clubs uit de Pro League.