Turkse investeerder neemt FC Dordrecht over

FC Dordrecht komt in Turkse handen. Vandaag werd dat bekend tijdens een sponsorbijeenkomst in Alblasserdam. De investeerder begint met een belang van 24,9% maar heeft de intentie om snel door te groeien.

Baris Hocaoglu is de man die achter de investering schuil gaat. De investeringsmaatschappij is Sporttz. Die maatschappij heeft de intentie uitgesproken om 24,9% van de aandelen deze zomer over te nemen. Dat percentage is niet zo maar gekozen. De KNVB moet namelijk pas toestemming verlenen bij een belang van 25% of hoger. Toch heeft FC Dordrecht de nationale voetbalbond wel vooraf geïnformeerd.

Budget naar 1 miljoen euro

Overigens is wel de ambitie uitgesproken om later door te groeien naar een belang van ruim 80%. Ondertussen zal ook 15% van de aandelen in handen komen van lokale partijen. Met het vrijgekomen geld wil de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie gaan investeren in haar selectie. Daarbij is het vizier voor komend seizoen in eerste instantie gericht op een klassering in de middenmoot. Dat is niet gek. Het spelersbudget van FC Dordrecht stijgt na deze overname naar 1 miljoen euro. Naast de eerste selectie wordt er ook nadrukkelijk gekeken naar de jeugdafdeling en haar kantoor.

FC Dordrecht: ‘De juiste partij’

Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, in gesprek met RTV Rijnmond: “Ik heb het gevoel dat hij de juiste partij is”, zegt De Zeeuw. Negen maanden geleden maakte de club bekend dat die op zoek was naar een nieuwe investeerder. In totaal meldden ongeveer dertien partijen zich bij FC Dordrecht, waaronder Hocaoglu. Daarvan bleven er twee over, waarna de keuze op de Turkse investeerder viel.

Aan ambities in Dordrecht geen gebrek. Maar er wordt niet te hoog van de toren geblazen. Uiteindelijk moet FC Dordrecht naar de Eredivisie. De Zeeuw: “Maar hij is geen man die zegt dat we bijvoorbeeld over twee jaar al in de eredivisie moeten zitten of over vijf jaar in de Champions League moeten spelen. Hij is daar genuanceerd in. We moeten stap voor stap alles uitbouwen.”

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Turkse investeerder neemt FC Dordrecht over | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.