Turkse topclub lonkt naar smaakmaker NEC

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Van de Keuken Kampioen Divisie naar de Turkse topclub Galatasaray. Het is een route die Elayis Tavsan deze zomer mogelijk kan bewandelen. De pas negentienjarige aanvaller maakt dit seizoen bij NEC grote indruk.

Tavsan is een product van de jeugdopleiding van Sparta. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar NEC. In korte tijd wist de buitenspeler een basisplaats in het elftal van Rogier Meijer af te dwingen. Inmiddels staat de teller op 32 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Maar nog belangrijker, daarin kwam hij 11 keer tot scoren en gaf hij 6 assists. Daarmee is Tavsan uitgegroeid tot een van de bepalende spelers van NEC.

De in Rotterdam geboren aanvaller is een van de smaakmakers van de Keuken Kampioen Divisie, niet voor niets nam deze redactie hem op in het elftal van grootste talenten. Vorig seizoen verhuurde Sparta de aanvaller aan Telstar. Deze zomer volgt een definitief vertrek uit Spangen. Tavsan: “Met NEC had ik goede gesprekken. De club toonde veel vertrouwen in mij. Dat is voor mij het belangrijkste. Ik wist dat ik bij NEC veel minuten kon maken en me kon ontwikkelen.”

En nu bloeit hij dus op in Nijmegen. Tavsan in gesprek met RTV Rijnmond: “Ik voel me goed. Op deze positie, net achter de spits in de 5-3-2 formatie, kom ik goed uit de voeten. Van origine ben ik een rechtsbuiten, maar ik ben op deze positie gaan groeien. Het gaat lekker. Ik heb altijd in mezelf geloofd. Eigenlijk ben ik nog niet helemaal tevreden over dit seizoen. Ik kan nog beter, maar ik ben goed op weg en maak steeds stappen.”

Turkse belangstelling voor Tavsan

Mogelijk maakt Tavsan nu zelfs opnieuw een stap. De Turkse topclub Galatasaray heeft meer dan gewone belangstelling. Tavsan is er nuchter onder. Tavsan: “Dat is natuurlijk leuk als zo’n grote club interesse in je toont, maar ik houd me daar niet echt mee bezig”, zegt Tavsan, die zich focust op NEC. “Ik wil er niet te veel van meekrijgen. Ik focus me op het veld. Dat vind ik fijn.”