Tutuarima zegt De Graafschap vaarwel

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De Graafschap gaat volgend jaar zonder Jordy Tutuarima proberen terug te keren naar de De Graafschap. De linksback heeft er voor gekozen zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. De 28-jarige linksback was de afgelopen vier jaar in Doetinchem actief en wil een stap maken.

De Superboeren hadden graag langer met de verdediger door willen gaan. Voorzitter  Martin Mos ging echter tevergeefs met de back en zijn management in gesprek. Mogelijk dat de back een buitenlands avontuur wil aangaan. Vanwege zijn roots is zelfs een overgang naar Indonesië niet uitgesloten.

Na 134 duels in het eerste elftal van De Graafschap komt er dus een einde aan zijn verblijf op de Vijverberg. Eerder speelde hij ook al 66 duels voor Telstar. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte de in Velp geboren verdediger voor NEC. De teller bleef er steken op vier duels.

“Helaas komt er een einde aan vier prachtige seizoenen”, aldus de verdediger op Instagram. “Deze mooie club zal altijd speciaal voor mij zijn. Bedankt en ik hoop dat jullie zo snel mogelijk terug zullen keren waar jullie horen en dat is in de Eredivisie.”

https://www.instagram.com/p/CP41PKzgVxL/