‘Van Bommel wil Hofland meenemen naar Wolfsburg’

Mark van Bommel lijkt zo goed als zeker aan de slag te gaan in de Bundesliga. De voormalig international staat op poleposition om bij de huidige nummer vier van de Bundesliga, VfL Wolfsburg, aan de slag te gaan. Van Bommel zou ook Kevin Hofland mee willen nemen.

Wolfsburg stevent mede door de goals van Wout Weghorst af op Champions League voetbal. Met het vasthouden van de vierde positie ligt er een plekje in de groepsfase van de Champions League in het verschiet. Het zou voor Van Bommel zijn eerste job zijn na zijn ontslag bij PSV. Dat ontslag dateert al weer van medio december 2019.

De trainerspositie bij Wolfsburg zal op korte termijn vacant worden. De huidige trainer, Oliver Glasner, ligt niet op een lijn met de clubleiding. De Volkswagen club ziet in Van Bommel de ideale vervanger. Tegelijkertijd wil Van Bommel dus graag Hofland meenemen. Met Hofland voetbalde hij eerder samen bij Fortuna Sittard en PSV. Later werkten ze ook samen in de jeugdopleiding van PSV. Net als Van Bommel zit ook Hofland zonder club. Hij werd eerder dit seizoen ontslagen bij Fortuna Sittard.