Van der Water hoopt nog steeds op avontuur in MLS

Silvester van der Water hoopt nog altijd op een overgang naar de Verenigde Staten. Orlando City uit de Major League Soccer had vorig jaar zomer een contract voor hem klaar liggen. De MLS club kwam echter niet tot een vergelijk met Heracles Almelo. Toch blijft het Van der Water trekken.

De 24-jarige aanvaller loopt eind dit seizoen uit zijn contract. Hij is dan vrij om te gaan en staan waar hij wil. Daar komt bij dat Orlando City interesse blijft houden. De club uit Florida hoopt nog steeds op de komst van de voormalig speler van Almere City.

Van der Water in gesprek met Voetbal International: Het is altijd een droom van mij geweest naar Amerika te gaan. Natuurlijk zou ik het mooi vinden in de Bundesliga of de Premier League te spelen, maar dat is op dit moment niet realistisch. Orlando staat voor mij wel echt op nummer één. Ik kan daar miljonair worden en samenspelen met een legende als Nani, mooier kan toch niet?”

Nog altijd kijkt hij nog wel eens naar huizen in de omgeving van Orlando. Van der Water: “Dat hou je niet tegen. Maar ik sta er nu wel anders in dan afgelopen zomer. Ik heb mijn les geleerd: als het niet doorgaat, moet ik dat gewoon accepteren. Ik snap Heracles ook heus wel: er moet wel een acceptabel bod komen.”