Van La Parra trekt van Spanje naar Duitsland.

Rajiv van La Parra maakt het seizoen af in de Duitse Tweede Bundesliga. Hij liet zijn nog doorlopende contract bij UD Logroñés ontbinden en tekent nu een contract bij Würzburger Kickers.

Binnen een jaar tijd gaat Van La Parra daarmee aan zijn derde club begonnen. In 2020 speelde Van La Parra nog bij Rode Ster Belgrado. Na de uitbraak van de wereldwijde pandemie besloot hij zijn contract te ontbinden. Na een aantal maanden zonder club ging hij aan de slag op het tweede niveau van Spanje. Bij UD Logroñés kwam hij maar tot vier duels en dus besloot hij te vertrekken. Eerder kwam Van La Parra onder andere met Huddersfield Town uit in de Premier League.

De 29-jarige Van La Parra is niet de enige landgenoot in de selectie. De 26-jarige Eric Verstappen is er derde doelman terwijl Chris David (27) er al vijf keer als invaller binnen de lijnen kwam. De meest bekende naam is echter Douglas (33). De Braziliaanse verdediger met Nederlands paspoort. Douglas kwam dit seizoen negen keer in actie. Afgelopen weekend was de oud-speler van FC Twente sinds lange tijd weer basisspeler.

Würzburger Kickers is de hekkensluiter van de Tweede Bundesliga. Het heeft na negentien duels pas twaalf punten. Afgelopen weekend won het echter wel knap met 2-1 van degradant Fortuna Düsseldorf. Het verschil met nummer zeventien Eintracht Braunschweig is echter nog altijd vijf punten. De veilige plaatsen liggen nog verder weg.

https://twitter.com/fwk_1907/status/1356303188362747907?