Van Nistelrooij wordt nieuwe trainer Jong PSV

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ruud van Nistelrooij wordt één van de assistenten van Frank de Boer tijdens het Europees Kampioenschap. Daarnaast za de oud-spits van Manchester United en Real Madrid komend seizoen ook de leiding hebben over Jong PSV.

“Ik zou vorig jaar al als assistent van Ronald Koeman met Oranje naar het EK gaan”, aldus Van Nistelrooij. “Maar dat toernooi is uitgesteld door corona. Nu ga ik komende zomer Frank de Boer en Dwight Lodeweges assisteren. Daar heb ik erg veel zin in.”

Het idee is dat Van Nistelrooij al vanaf maart de assistent van De Boer is. Oranje speelt dan een aantal WK-kwalificatieduels. Turkije, Letland en Gibraltar zijn dan de tegenstander. Het is niet de eerste keer dat de oud-spits assistent-bondsocach is. Eerder was dat al in de tijd van Guus Hiddink en Danny Blind.

De 44-jarige Van Nistelrooij is ook nog trainer van PSV onder 18. Aanvankelijk was dat Onder 19 maar de oudere spelers zijn vanwege de coronamaatregelen doorgeschoven naar Jong PSV.  Na dit seizoen maakt hij dus promotie naar Jong PSV. Daarmee maakt hij zijn opwachting in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder werd al bekend dat Peter Uneken als coach van Jong PSV zou vertrekken.