Van Wermeskerken en Zwolle toch nog in gesprek

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Eerder kwam het nieuws naar buiten dat PEC Zwolle en rechtsback Sai van Wermeskerken na dit seizoen uit elkaar zouden gaan. Volgens de Japanner, met een Nederlands paspoort, is dat nog heel voorbarig. Een langer verblijf sluit hij niet uit.

Van Wermeskerken werd geboren in Nederland maar groeide op in Japan. Met dat land heeft hij dan ook veel op. In zijn actieve loopbaan wil hij echter zo lang mogelijk in Europa blijven voetballen. De verdediger loopt nu komende zomer uit zijn contract. Een eenzijdige optie om het contract te verlengen wordt door PEC Zwolle niet gelicht. Beide partijen zijn echter nog altijd met elkaar in gesprek. Niet zo gek ook. Van Wermeskerken miste dit seizoen nog geen minuut.

De voormalig speler van FC Dordrecht en SC Cambuur hoeft ook niet te vertrekken. Van Wermeskerken in gesprek met De Stentor: “Zeker niet. Ik heb het juist prima naar mijn zin in Zwolle. We zijn dan ook nog steeds in onderhandeling. We hebben alleen nog geen vervolgafspraak kunnen maken omdat daar, met al die feestdagen, nauwelijks tijd voor was. Bovendien was PEC druk met het afronden van drie andere contracten.”

Het wil echter niet zeggen dat Van Wermeskerken geen ambities heeft. Voor zijn ontwikkeling acht de 26-jarige back het niet onverstandig om te blijven. Van Wermeskerken: “Begrijp me niet verkeerd: als PEC met een goed bod komt, blijf ik gewoon in Zwolle. Maar PEC weet ook dat ik heel graag een volgende stap wil maken.”

Van Wermeskerken droomt van een debuut in het nationale team van Japan. Ook als speler van PEC Zwolle is dat volgens de verdediger mogelijk.  Van Wermeskerken in De Stentor: Dat heeft Nakayama wel laten zien. Alleen: het moet wel goed voelen, voor beide partijen. Daarom kan ik nu nog niet zeggen hoe groot ik de kans acht dat ik in Zwolle blijf. Dat ligt echt puur aan het aanbod dat PEC doet. Dat wil ik eerst goed bestuderen, voordat ik echt een beslissing neem.”

Er is nog een andere reden waarom Van Wermeskerken niet zo nodig uit Zwolle hoeft te vertrekken. Hij is sinds enige tijd ook de eigenaar an een eigen sushirestaurant.