Van West naar Oost: Leerdam trekt naar club Beckham

Een fraaie transfer voor Kelvin Leerdam. De multifunctionele Leerdam gaat namelijk aan de slag bij Inter Miami FC, de club van eigenaar David Beckham. Leerdam is in de Verenigde Staten een grote naam. Hij werd met Seattle Sounders drie keer kampioen van de Western Conference, en eenmaal MLS kampioen.

De dertigjarige Kelvin Leerdam trekt daarmee van het Noord-Westen naar het Zuid-Oosten van de Verenigde Staten. Van Seattle naar Miami. De afstand kan in de Verenigde Staten bijna niet groter. Met Inter Miami gaat hij aan de slag bij één van de meest ambitieuze clubs van het land. Eerder haalde Inter Miami al Gonzalo Higuain en Blaise Matuidi naar de MLS. Vorige maand pikte het Ryan Shawcross op bij Stoke City. Daarnaast beschikt Miami CF over één van de meest iconische shirts van de MLS, het shirt van Adidas is een grote favoriet onder voetbalfans wereldwijd.

Leerdam had een aflopende verbintenis bij Seattle Sounders. Bij Inter Miami CF lag voor Leerdam een driejarig contract klaar. En dat is maar de start van een bijzondere week. Leerdam hoopt deze week ook zijn debuut te maken voor het nationale team van Suriname.

Eerder kwam Leerdam in zijn loopbaan uit voor Feyenoord en Vitesse. Sinds 2017 speelt Leerdam in de MLS.

https://twitter.com/InterMiamiCF/status/1374394306526543878