Van Wonderen voedt speculaties en vertrekt uit Deventer

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De trainerscarrousel in Nederland gaat nu echt draaien. Na het aangekondigde vertrek van Danny Buijs bij FC Groningen is er ook nieuws uit Deventer. Kees van Wonderen heeft namelijk aan de clubleiding van Go Ahead Eagles laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

Van Wonderen laat weten:  “De reden daarvoor is eigenlijk niet spannend. Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook. Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020.”

In 2020 stapte Van Wonderen bij Go Ahead Eagles in. Na een seizoen volgde promotie naar de Eredivisie. Daar staat de promovendus knap elfde. Het is nog speculeren over zijn toekomst. Al wordt Van Wonderen natuurlijk wel in verband gebracht met de vacante job in Groningen. Van Wonderen: “Ik heb op dit moment nog geen idee waar mijn toekomst ligt. Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Natuurlijk vinden we het enorm jammer dat Kees niet langer bij ons blijft, maar we respecteren uiteraard zijn keuze. Ook is het denk ik goed dat hij nu al duidelijkheid verschaft. We kunnen alle tijd goed gebruiken in de zoektocht naar een geschikte opvolger.”