Veel belangstelling voor topscorer Eredivisie

Foto: VVV-Venlo.

Na Nikos Machlas, Yannis Anastasiou, Giorgos Samaras en Angelos Charisteas maakte dit seizoen opnieuw een Griekse aanvaller indruk in de Eredivisie. Giorgios Giakoumakis scoorde namens VVV Venlo aan de lopende band in de Eredivisie. De teller stokte pas bij 29 goals. Ondanks die karrenvracht aan goals daalde VVV Venlo af naar de Keuken Kampioen Divisie.

Door zijn goals én de degradatie lijkt het verblijf van Giakoumakis in Venlo bij slechts één seizoen te blijven. VVV Venlo heeft een uitgaande transfer nodig. Volgens Griekse media is er belangstelling vanuit Turkije en Engeland. Zo heeft Trabzonspor interesse. Net als Southampton, Norwich City en Brighton Hove & Albion.

De 26-jarige aanvaller zou volgens het Griekse Sportime circa 5 miljoen euro moeten kosten. Dat is ook goed nieuws voor zijn oude club AEK Athene. De gevallen Griekse topclub verkocht de spits vorig jaar zomer voor 300.000 euro aan VVV Venlo. Nu zal AEK Athene nog eens 10 tot 15% bij een transfer ontvangen. Giakoumakis heeft in Venlo een contract tot de zomer van 2022. Tevens is er een optie voor nog een jaar.