Vernieuwd Suriname krijgt ook nieuwe shirts

Na een groot aantal bekende namen krijgt Suriname nu ook een nieuw shirt. Het nationale team, met als bijnaam ‘Natio’, gaat spelen in nieuwe shirts van Klubb Sportswear.  Het betekent dat namen als Warner Hahn, Shaquille Pinas, Ryan Donk en Diego Biseswar fris van start gaan.

In een statement stelt de voetbalbond van Suriname: “Naast het spelen van thuiswedstrijden in een hernieuwd Dr. Franklin Essed Stadion die compleet voldoet aan de FIFA eisen, zal Natio zich zowel uit als thuis in een nieuw tenue laten zien in de kleuren van de Surinaamse vlag. Het thuistenue bestaat voornamelijk uit de kleur wit en staat voor gerechtigheid en vrijheid. De tenues voor de uitwedstrijden bestaan voor een groot deel uit de kleur rood en dat staat voor liefde voor het vaderland. De gele ster symboliseert de opofferende eensgezindheid en de gouden voetbal toekomst die Natio te wachten staat.”

De shirts zijn vanaf 22 maart te koop. Online en bij Intersport Twinsport. De datum is overigens niet zo maar gekozen. De nummer 121 van de FIFA ranglijst speelt eind maart tegen de Kaaimaneilanden en Aruba.