Video: Cambuur kondigt komst Doodeman aan

Nick Doodeman verruilt komende zomer FC Volendam voor SC Cambuur. De buitenspeler loopt uit zijn contract in Volendam en kan derhalve transfervrij de overstap naar Leeuwarden maken.

Daarmee lonkt voor Doodeman ook de Eredivisie. SC Cambuur heeft op dit moment als koploper van de Keuken Kampioen Divisie de beste papieren om te promoveren. Dit seizoen promoveren voor het eerst de nummers één en twee. De voorsprong van Cambuur op nummer drie De Graafschap is zes punten.

Met Doodeman haalt Cambuur een speler die op dit moment de meeste assists in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam heeft. Hij leverde al tien keer de voorzet voor een goal. Daarnaast scoorde hij zelf ook nog eens acht keer. In totaal speelde hij al 125 duels op het tweede niveau van Nederland. De 24-jarige Doodeman tekende in Friesland een contract voor twee seizoenen.

Technisch manager Foeke Booy over Doodeman: “Nick is een echte teamspeler die past bij onze speelwijze. Wij volgen hem al langer en met zijn diepgang, overzicht en passing kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn. Dat blijkt ook wel uit zijn rendement. Daarnaast is het een fijne persoonlijkheid en iemand die hard wil werken voor het team. We zijn kortom blij dat hij voor ons project heeft gekozen.”