Vitesse aast op Kroatisch jeugdinternational

GEPA pictures/Red Bull Content Pool

Vitesse staat op het punt om zich te versterken met een Kroatische verdediger, zo meldt De Gelderlander. Het gaat om Alois Dominik Oroz. De Kroatisch jeugdinternational moet deze transferperiode worden gehuurd van de Oostenrijkse eerste divisieclub FC Liefering.

Oroz is geboren in Wenen. Net als veel andere Oostenrijkers heeft hij een dubbele nationaliteit. Om die reden kan hij ook uitkomen voor de natinoale jeugdelftallen van Kroatië. De twintigjarige verdediger speelt niet zo maar bij een club. FC Liefering is de amateurtak van Red Bull Salzburg. Met amateurtak doe je de club eigenlijk te kort. De club speelt in exact dezelfde tenues en is inmiddels opgeklommen tot de eerste divisie. Het wordt nu gezien als een opleidingsfiliaal van Red Bull Salzburg.

Zowel technisch directeur Johannes Spors en hoofdtrainer Thomas Letsch kennen de verdediger. Beide werkten onder het Red Bull voetbalconcern. Letsch was zelfs nog even trainer bij Liefering. De 1.92 meter lange Oroz heeft bij Liefering een contract tot het einde van het seizoen. Het ligt in de lijn de verwachting dat Vitesse hem nu wil huren en bij een succesvol avontuur voor langere tijd wil vastleggen.

Vitesse beschik met Jacob Rasmussen, Danilho Doekhi en Tomas Hajek over drie volwaardige centrale verdedigers.