Vitesse, Ajax en Feyenoord azen op doelman uit Keuken Kampioen Divisie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Jay Gorter staat er goed op. De twintigjarige doelman is bezig aan zijn eerste seizoen als eerste doelman van Go Ahead Eagles. De keeper staat nu al nadrukkelijk in de belangstelling van Vitesse, Ajax en Feyenoord, zo meldt dagblad De Gelderlander.

Gorter maakt dit seizoen indruk in de Keuken Kampioen Divisie. De talentvolle doelman hield dit seizoen met zijn defensie al 24 keer de nul. Het betekent dat Go Ahead Eagles een lastig te kloppen ploeg is en zeker niet kansloos is in de playoffs om promotie naar de Eredivisie.

Vitesse zou op dit moment het meest concreet zijn. Dat is ook niet zo vreemd. De verliezend bekerfinalist ziet deze zomer eerste doelman Remko Pasveer naar Ajax trekken. Goedkoop is Gorter overigens niet. Vanwege een contract tot de zomer van 2024 kost de keeper 750.000 euro.

Dat Feyenoord en Ajax aan de keeper gelinkt worden is opvallend. Zeker bij Feyenoord. Financieel heeft de club weinig ruimte. Met Justin Bijlow en een aantal keeperstalenten is Feyenoord goed bedeeld. De positie zal dan ook zeker geen hoge prioriteit hebben. Van Ajax is bekend dat het graag voor-investeert. Dat deed het eerder ook met Kjell Scherpen en Kik Pierie. Tegelijkertijd heeft het met Kotarski ook een talentvolle doelman onder contract.