Vitesse haalt banden met Red Bull aan: verdediger en aanvaller

GEPA pictures/Red Bull Content Pool

Vitesse heeft zich versterkt met Dominik Oroz. De twintigjarige verdediger maakt per direct de overstap van Red Bull Salzburg filiaal FC Liefering naar Arnhem. In de Gelredome lag voor de Kroatische jeugdinternational een 2,5 jarig contract klaar met een optie op nog een seizoen.

De in Wenen geboren Oroz begon zijn voetballoopbaan in de opleiding van Austria Wien. Later volgde de overstap naar Red Bull Salzburg. Sinds februari 2019 speelt hij bij FC Liefering in de Oostenrijkse eerste divisie. FC Liefering speelt in dezelfde shirt als Red Bull Salzburg en wordt ook wel gezien als de kraamkamer van de Oostenrijkse topclub. Zowel technisch directeur Spors als trainer Letsch hebben ervaring met de Red Bull talentenfabriek.

Bij Liefering had de rechtsbenige verdediger nog een contract tot het einde van het seizoen.  Oroz op de website van Vitesse: “Ik zie Vitesse als een stap hogerop. Ik hoop mij snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving. Tegelijkertijd moet ik geduld hebben en vechten voor mijn kansen. Vitesse draait een goed seizoen en hopelijk zetten we dat de komende maanden voort.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Met de komst van Dominik hebben we beide centrale posities in de verdediging dubbel bezet. Daarnaast halen we Dominik voor de toekomst. Hoewel hij direct inzetbaar is, krijgt hij ook de tijd om te wennen aan de club, onze speelstijl en de Nederlandse competitie zodat hij ook in de komende jaren van waarde kan zijn voor de club.”

Vitesse haalt ook aanvaller van RB Leipzig

En daar bleef het niet bij Arnhem. De bijna achttienjarige Noah Ohio staat op het punt om RB Leipzig voor anderhalf jaar te verlaten voor Vitesse. Ohio speelde eerder in de jeugd van Almere City, en kwam vervolgens uit voor Manchester United en Manchester City. Sinds 2019 is de aanvaller actief in Leipzig.

Ohio: “Ik denk dat ik uitstekend tot mijn recht kan komen bij Vitesse. Zowel de manier van spelen en de faciliteiten zijn perfect om mij verder te ontwikkelen. Ik ben nog jong, maar brand van de ambitie. Ik heb er zin in om iedereen te laten zien wat ik in huis heb.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Noah wordt alom gezien als een groot talent. Met zijn snelheid en kracht bezit hij belangrijke wapens die een team onvoorspelbaar en beter kunnen maken. Tegelijkertijd is het een jonge speler, die we de tijd gunnen om zich op te trekken aan het niveau. We vertrouwen erop dat hij op termijn absoluut zijn stempel kan drukken op het team.”