Vitesse haalt verhuurde international terug

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Enrico Dueñas Hernández keert eerder dan gepland terug bij Vitesse, zo meldt Omroep Gelderland. De international van El Salvador wordt dit seizoen door Vitesse verhuurd van FC Eindhoven. Na de winterstop sluit Hernández aan bij de eerste selectie van Thomas Letsch.

Eerder maakten Vitesse en FC Eindhoven bekend dat Hernández een seizoen lang ervaring zou opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks interlandverplichtingen kwam Hernández tot 13 competitieduels. Zo was hij deze maand basiskracht voor FC Eindhoven tegen Almere City en Telstar. Afgelopen week kwam hij tegen Roda JC juist niet in actie.

Vitesse heeft nu de optie gelicht om de in Almere geboren middenvelder vervroeg terug te halen. De club uit Arnhem heeft veel vertrouwen in de middenvelder. Vorig jaar maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen zomer tekende hij een driejarig contract.

Na zijn debuut bij El Salvador in september 2021 speelde hij al acht interlands voor dat land. Hierbij speelde hij onder andere tegen de Verenigde Staten, Canada en Mexico.