Vitesse hield transfer van Tannane tegen

Vitesse keuken kampioen divisie

Oussama Tannane kon in de winterse transferperiode bij Vitesse vertrekken. Er was concrete belangstelling maar Vitesse hield een eventuele transfer af. Tot grote teleurstelling van de 26-jarige buitenspeler.

“Er was van meerdere clubs interesse”, aldus Tannane in gesprek met De Gelderlander. “Uiteindelijk is er geen deal tot stand gekomen. Geen probleem. Ik had afgelopen zomer ook bepaald om een heel seizoen bij Vitesse te voetballen. Ik wilde me weer in de kijker spelen.”

De buitenspeler vervolgt: “Ik heb altijd gezegd: Er moet iets geks komen, voordat ik bij Vitesse wegga. Maar dat diende zich in de winter dus ook aan. Ik wil de clubnaam niet geven. Maar het was top. Het was bijna rond. Met die club was alles rond. Maar uiteindelijk ketste de overgang af. Dat was wel even een domper.”

Vitesse zou hebben ingezet op een te hoge transfersom. “Dat de deal afketste, spookte wel door het hoofd”, erkent de negenvoudig international van Marokko. “Ik ben een mens. Al die perikelen hadden invloed op mijn spel. Maar uiteindelijk moet de knop dan ook een keer om. Dat heb ik mezelf opgelegd.”

Tannane speelde eerder in het buitenland voor  Saint-Étienne en Las Palmas. Nu zou er concrete belangstelling uit Spanje zijn geweest. Daarnaast was interesse in Frankrijk, Duitsland, Rusland en het Midden-Oosten.