Vitesse krijgt er een international bij

Vitesse heeft er zo maar een international bij. Enrico Dueñas Hernández speelt bij de beloften van Vitesse en gaat vanavond zijn opwachting maken als jeugdinternational van El Salvador.

De twintigjarige Hernández is geboren in Almere. Zijn vader komt uit El Salvador en zijn moeder uit Finland. Daarnaast heeft hij een opa uit Curacao. Het betekent dat de aanvaller in praktijk kan uitkomen voor vier verschillende landen.

De keuze is nu gevallen op El Salvador. Met de Onder 23 ploeg van dat land neemt hij het komend weekend op tegen Haiti onder 23. De aanvaller zat dit seizoen zes keer bij de selectie van Vitesse. Begin februari mocht hij 17 minuten invallen tegen SC Heerenveen.

De kans is overigens groot dat Hernández binnenkort ook zijn debuut zal maken bij het nationale team van El Salvador. Eerder zat hij al bij de nationale selectie, ook wel La Selecta genoemd. Door quarantaine restricties heeft hij in december een het oefenduel tussen El Salvador en de Verenigde Staten in Miami aan zich voorbij moeten laten gaan.

Eerder speelde hij in de jeugd van Almere City en Ajax. Sinds 2018 komt hij uit voor de jeugd van Vitesse.