Volgende cryptodeal in Eredivisie: PSV laat zich betalen in bitcoins

Cryptovaluta worden steeds populairder. Steeds meer Nederlandse consumenten zijn in het bezit van populaire crypto’s als Bitcoin, Ethereum, Stellar of Palkadot. Om de grote massa te bereiken, worden platformen ook steeds vaker sponsor in het betaald voetbal. Ook PSV gaat nu een partnership aan.

Vorig jaar liet Sparta zich al in Bitcoin ($BTC) betalen door Knaken.nl. Datzelfde Knaken.nl kondigde deze zomer ook een sponsordeal aan met Feyenoord. Deze zomer werd bekend dat Vitesse met eToro een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden. Er is een deal gesloten voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. De intentie is een jarenlange samenwerking tussen Vitesse en het sociale investeringsplatform.

In navolging van Sparta, Feyenoord en Vitesse ging ook Ajax in zee met een crypto-bedrijf. Vorige week werd namelijk BLOX aangekondigd als official cryptocurrency partner. Ajax en BLOX gingen een samenwerking van twee jaar aan. Details werden hierbij niet prijsgegeven.

In navolging van Ajax en Feyenoord heeft van de traditionele top drie nu ook PSV een partner in crypto. PSV heeft namelijk een sponsordeal aangekondigd met Anycoin Direct. Ook PSV is een samenwerking van twee jaar aangegaan. Het zou gaan om een bedrag van circa 400.000 euro. De volledige sponsordeal wordt in Bitcoin betaald. Hiervoor heeft Anycoin Direct een cryptowallet aan PSV overgedragen. In deze wallet worden Bitcoins gestort. Volgens PSV een unicum in het Europese voetbal. Anycoin Direct is afkomstig uit de Brainport Regio en verkoopt 25 verschillende crypto’s. Het bedrijf heeft circa 400.000 klanten en wil dat de komende jaren verder uitbouwen.

Eindeloze mogelijkheden met cryptocurrency

Frans Janssen, Commercieel Directeur PSV: “De mogelijkheden en de toekomst die de wereld van cryptocurrency biedt, zijn veelbelovend. Als club in het hart van de Brainport regio zijn we dan ook altijd bezig met innoveren, cryptocurrency past goed in dit plaatje. Om dit partnership aan te gaan met een betrouwbare partij die voor een persoonlijke benadering kiest, is erg belangrijk voor ons als club.”

Lennert Vlemmings, COO bij Anycoin Direct: “Ik ben opgegroeid in de regio en altijd PSV’er geweest. Als technologiebedrijf uit de Brainport regio zijn we enthousiast over de samenwerking met PSV. We willen de bekendheid van crypto in Nederland verhogen en mensen op een veilige en laagdrempelige manier er kennis mee laten maken. De betaling in Bitcoin markeert de volgende stap voor de adoptie van cryptocurrency in de EU.”

https://twitter.com/PSVBusiness/status/1427548266120482817?s=08