Voormalig middenvelder Heerenveen klaart lucht in Qatar

De lucht is geklaard. Voormalig SC Heerenveen middenvelder voeltbalt tegenwoordig in Yuki Kobayashi. Daar was hij landelijk nieuws vanwege een vermeende opmerking van een scheidsrechter. De Japanse middenvelder claimde dat de scheidsrechter tegen hem had gezegd ‘I kill you’.

Afgelopen weekend botste Kobayashi met scheidsrechter Abdelrahman Ibrahim Aljassim. Afgelopen weekend stelde hij op Twitter “This is no respect “then after,he said “you’re my opponent from now. I’m gonna kill you” Dat leidde tot verontwaardigde reacties in het Midden-Oosten én Azie. Japanse voetbalfans waren niet blij hoe er met de middenvelder van Al-Khor SC werd omgegaan.

Gelukkig is de kou nu uit de lucht. Beide voormalig kemphanen spraken met elkaar en verklaren dat een gebrek aan de Engelse taal de oorzaak is. Tussen 2016 en 2019 speelde Kobayashi bij SC Heerenveen. Vanuit Friesland maakte hij de overstap naar Waasland Beveren om een jaar later naar Qatar te trekken. Kobayashi heeft nog altijd financiële belangen in Nederland. Hij is de trotse eigenaar van Blatto, dat kapperszaken heeft in Amsterdam en Rotterdam.