Voormalig toptalent duikt op bij FC Den Bosch

Foto: Marco Oomen Fotografie

Het is vooralsnog stuivertje wisselen tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Beide bungelen onderaan op het tweede niveau van Nederland. FC Den Bosch hoopt daar echter snel afstand van te nemen. De selectie heeft inmiddels een aantal wisselingen ondergaan.

Één van de meest opvallende namen die zich bij FC Den Bosch heeft gemeld is Jeroen Lumu. De pas 25-jarige aanvaller heeft in de hoofdstad van Noord-Brabant zijn elfde profclub gevonden. Jarenlang stond hij te boek als één van de grootste talenten van Nederland. Al op zestienjarige leeftijd maakte hij als speler van Willem II zijn debuut. Zelfs Liverpool hield hem die tijd in de gaten. Na 28 duels en 3 goals trok hij naar het Bulgaarse Ludogorets.

Daarna begon de grote zwerftocht door Europa. Zo speelde Lumu voor SC Heerenveen, FC Dordrecht, het Oostenrijkse SKN St. Pölten, het Turkse Samsunspor, Delhi Dynamos in India, het Roemeense Petrolul, FC Arouca in Portugal en het Georgische FC Saburtalo. Nergens hield hij het langer dan een jaar voor. Sinds januari zit hij zonder club. Nu gaat Lumu als amateur aan de slag bij FC Den Bosch. Misschien wel zijn laatste kans om het als profvoetballer te maken.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Jeroen is een meer ervaren speler die op verschillende plekken in de aanval uit de voeten kan. Zo’n speler kunnen we bij FC Den Bosch goed gebruiken. Hij is een prima aanvulling op de aanvallers die we al in huis hebben.”