VVV Venlo aast op nog een Griekse aanvaller

VVV Venlo gaat op de Griekse toer. Na topscorer Giorgos Giakoumakis en de deze maand gehuurde Christos Donis moet er namelijk nog een derde Griek naar Venlo komen.

Het gaat om de 24-jarige Anastasios Donis. Hij is het jongere broertje van Christos Donis die deze transferperiode werd gehuurd van het Italiaanse Ascoli. VVV Venlo heeft bij hem een optie tot koop bedongen. De voormalig basiskracht van Panathinaikos stond de afgelopen twee duels al in de basis. Wel is duidelijk dat hij nog wat wedstrijdritme mist.

Nu zou ook Anastasios Donis de overstap naar Limburg moeten maken. Afgelopen zomer betaalde Stade Reims nog vier miljoen euro aan VfB Stuttgart. Niet gek want op huurbasis in Reims maakte hij in het seizoen 2019-2020 indruk. In Frankrijk komt de aanvaller dit seizoen echter nauwelijks aan spelen toe. Hij had aan het begin van het seizoen een basisplaats tegen Paris Saint-Germain. Daarnaast staan er twee invalbeurten achter zijn naam. De laatste dateert echter al weer van half oktober.

Anastasios Donis is elfvoudig international van Griekenland en heeft al een imposant rijtje aan clubs achter zijn naam. Op jonge leeftijd vertrok hij namelijk al uit de jeugdopleiding van AEK Athene om in die van Juventus te spelen. Die club verhuurde hem aan Sassuolo, Lugano en Nice. In 2017 trok hij naar Stuttgart. Het is de bedoeling dat VVV de speler van Reims gaat huren.