VVV Venlo doet ook zaken met Wolverhampton Wanderers

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

VVV Venlo heeft zich verrassend versterkt met Wolverhampton Wanderers-middenvelder Meritan Shabani. De Limburgers hebben ook een optie tot koop bedongen op de Duitse middenvelder.

De 21-jarige Shabani maakte in het seizoen 2017-2018 zijn debuut in de Bundesliga bij Bayern München. Later volgde de overstap naar Wolverhampton Wanderers. Zowel bij Bayern als de Wolves kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe.

De middenvelder komt uit Duitsland maar heeft ook roots in Kosovo. Shabani: “Bij VVV zie ik de mogelijkheid om op het hoogste niveau te spelen en ik wil graag laten zien wat ik in huis heb.”

Stan Valckx: “Bij Bayern München heeft hij de beste Duitse leerschool gehad. Deze jonge middenvelder is een waardevolle aanvulling voor onze selectie.”

Met de komst van Shabani heeft VVV Venlo een opvolger gevonden voor Evert Linthorst. De jonge middenvelder kon geen nee zeggen tegen een zeer lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Hij ging aan de slag bij Al Ittihad Kalba Sports Club. Eerder werd VVV ook gelinkt aan Jong Feyenoord middenvelder Achraf El Bouchataoui.

VVV Venlo maakte vandaag ook bekend dat Aaron Bastiaans de club tijdelijk verlaat. De achttienjarige buitenspeler gaat aan de slag bij Helmond Sport. Die club huurde de afgelopen periode al meer spelers uit Venlo.