VVV Venlo haalt derde Griek naar De Koel

VVV Venlo verwelkomt ook een tweede telg uit de familie Donis. Het gaat om Anastasios Donis (24), die de jongere broer is van Christos Donis die werd gehuurd van Ascoli. Daarmee staat de teller na vandaag op drie Griekse voetballers.

Anastasios Donis komt over van het Franse Stade Reims. De aanvaller wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. De buitenspeler speelde in de jeugd van Panathinaikos en Juventus. De Italiaanse club verhuurde hem eerder aan US Sassuolo, Lugano en het Franse Nice. In 2017 maakte hij daar zoveel indruk dat VfB Stuttgart de speler kocht van Juventus.

Na twee seizoenen in de Bundesliga (42 duels, 7 goals) degradeerde hij met Stuttgart. Stade Reims klopte vervolgens in 2019 aan voor een huurperiode om hem later te kopen. De Grieks international kwam het huidige seizoen echter nauwelijks aan spelen. VVV Venlo biedt nu uitkomst.

Donis: “De mogelijkheid die VVV-Venlo mij biedt om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen, sprak me aan. De competitie is zeer aantrekkelijk en er wordt aanvallend gespeeld. Ik denk dat ik hier goed tot m’n recht kan komen. Ik volgde de verrichtingen van mijn landgenoot Georgios Giakoumakis bij VVV-Venlo al. Die blijven in Griekenland natuurlijk niet onopgemerkt. En uiteraard heb ik even gebabbeld met mijn broer. Ja, ik ben de derde Griekse speler in de selectie. Het voelt bijna als thuiskomen….”

Technisch Manager Stan Valckx: “Met Anastasios voegen we een jonge, maar tóch al zeer ervaren speler aan onze selectie toe die diverse mogelijkheden biedt. Hij kan op de vleugel uit de voeten, maar ook als spits óf als nummer 10. Hij is een snelle, vinnige jongen met veel diepgang. Daarnaast heeft hij een passeeractie in huis en is hij doelgericht. Tevens heeft hij oog voor de steekpass. Kortom, een welkome versterking voor onze aanvalslinie.”