VVV Venlo kondigt Jos Luhukay officieel aan

Credits: Marco Oomen Fotografie

VVV Venlo heeft Jos Luhukay officieel binnen. Na het vertrek van Hans de Koning ging de naam van Luhukay al direct in Venlo rond. Vandaag werd hij tot het einde van het seizoen vastgelegd. Daarbij is wel de intentie uitgesproken voor een langer dienstverband.

De 57-jarige Luhukay was in zijn trainersloopbaan vooral actief in Duitsland. Zo was hij er ook coach bij Paderborn, Borussia Mönchengladbach, Hertha BSC, VfB Stuttgart en St. Pauli. Tussendoor werkte Luhukay ook nog even in de Engelse Championship. Daar was hij als manager verbonden aan Sheffield Wednesday.

Jos Luhukay op de website van VVV Venlo: “Als Venlonaar vind ik het een eer om aan de slag te mogen gaan bij de betaald voetbalclub uit mijn eigen stad. Toen Stan me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Daarbij heb ik de nodige clubs onder mijn hoede gehad, maar nog nooit een Eredivisieclub getraind. Dat zie ik als een extra uitdaging. Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep. We gaan ervoor zorgen dat we daar ook blijven staan!”

Technisch Manager Stan Valckx: “Jos heeft een indrukwekkende conduitestaat te overleggen, voornamelijk als trainer van diverse 1. en 2. Bundesligaclubs van naam. Als raséchte Venlonaar is hij daarnaast de juiste persoon op de juiste plek bij VVV Venlo. Jos weet wat het is om op het hoogste niveau met een ploeg te strijden om lijfsbehoud en kent de druk die daarbij komt kijken. Jos gaat samen met zijn technische staf, bestaande uit Jay Driessen, Mark Luijpers, Frank Demouge én John Roox alles op alles zetten om tijdens de beslissende fase van het seizoen boven de streep te blijven. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met Jos de trainer in huis hebben gehaald, die samen met iedereen binnen de club deze klus gaat klaren.”