VVV Venlo neemt per direct afscheid van De Koning

VVV Venlo heeft zoals verwacht per direct afscheid genomen van Hans de Koning. Aanleiding is de reeks van zeven nederlagen op een rij. Daarmee komt het degradatiespook in Venlo weer naar boven.

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat het huwelijk tussen VVV Venlo en De Koning na dit seizoen zou eindigen. De aflopende verbintenis werd in goed overleg niet verlengd. Daarmee zou er een einde komen aan een periode van bijna twee seizoenen. De Koning stapte vorig jaar tussentijds in en behoedde VVV Venlo voor degradatie.

Ook dit seizoen leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. In de Eredivisie ging het mede door de karrenvracht aan doelpunten van Giorgos Giakoumakis crescendo. Daarnaast werd de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. Nu besluit de clubleiding in te grijpen na een hele lange verliesreeks. Nummer zestien Willem II zit VVV Venlo immers op de hielen. Het verschil is nog maar één punt.

Technisch manager Stan Valckx op de website van VVV: “Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans. Enkele weken geleden hebben we natuurlijk gezamenlijk besloten aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van elkaar. Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden.

Valckx vervolgt: “Al met al een vervelend besluit, dat overigens niets afdoet aan het feit dat wij Hans zeer dankbaar zijn voor wat hij in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt. Per slot van rekening heeft hij, samen met staf en spelersgroep, VVV-Venlo afgelopen seizoen in de Eredivisie weten te houden. Wij gunnen hem dan ook het allerbeste en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.”

VVV Venlo wil al snel een vervanger voor De Koning halen. Valckx: “We hebben de intentie om snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen die al tijdens onze eerstvolgende wedstrijd, op zondag 21 maart tegen PEC Zwolle, voor de groep staat.” Het is een publiek geheim dat Jos Luhukay staat te trappelen om in ‘zijn’ Venlo aan de slag te gaan. De 57-jarige oefenmeester was vooral in het buitenland actief. Hij was er coach bij clubs als Hertha BSC, VfB Stuttgart en Sheffield Wednesday.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: VVV Venlo neemt per direct afscheid van De Koning | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.