VVV Venlo vindt defensieve versterking in Zweden

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Defensieve versterking voor VVV Venlo. De Limburgers zijn de club met de meeste tegendoelpunten in de Eredivisie. Met de komst van Kristopher Da Graca krijgt trainer Hans de Koning extra defensieve opties.

De 22-jarige verdediger speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Arsenal. De afgelopen jaren kwam hij uit voor an IFK Göteborg. De Zweedse verdediger, met roots in Kaapverdië, maakte vorig jaar ook zijn debuut voor het nationale team van Zweden. Het bleef tot dusver bij een oefeninterland tegen Kosovo.

Stan Valckx, manager technische zaken van VVV Venlo, is dan ook blij met de versterking. Valckx: ‘Met Kristopher voegen we een verdediger toe aan onze selectie die zowel centraal in de verdediging als op de rechtsbackpositie uit te voeten kan. Daarmee creëren we weer extra opties in onze laatste linie. Kristopher is een dynamische verdediger die lengte en kopkracht in huis heeft, maar ook over snelheid en specifieke verdedigende kwaliteiten beschikt.’

Da Graca: ‘Het is een volgende stap voor mij. Ik zie het dan ook als een mogelijkheid om mezelf verder door te ontwikkelen en te investeren in mijn toekomst.’

De social media afdeling van VVV Venlo kondigde hem aan met dit filmpje:

https://twitter.com/VVVVenlo/status/1346762272165810176

Eerder werd VVV Venlo nog gelinkt aan Go Ahead Eagles verdediger Sam Beukema. Het is onbekend of deze interesse met de komst van Da Graca nog actueel is.