VVV Venlo vindt Griekse middenvelder in Serie B

VVV Venlo gaat op de Griekse tour. Na voltreffer Georgios Giakoumakis huurt de club nu Christos Donis. De Griekse middenvelder komt over van Serie B club Ascoli. VVV Venlo heeft een optie tot koop bedongen.

De 26-jarige Donis komt uit de jeugdopleiding van Panathinaikos. Die club verhuurd hem aanvankelijk aan het Zwitserse FC Lugano en aan het Griekse PAS Giannina. Daarna groeide hij uit tot basiskracht bij de Griekse topclub Panathinaikos. Hij speelde er 137 duels op het hoogste niveau in Griekenland.

Afgelopen zomer maakte hij met een aflopend contract transfervrij de overstap naar Ascoli. Dat werd het afgelopen half jaar geen succes. Donis kwam in de Serie B nauwelijks tot spelen. De voormalig Grieks jeugdinternational kwam in 5 duels tot 228 minuten in de Serie B. Nu biedt VVV Venlo dus uitkomst. Mogelijk dat na Giakoumakis  ook Donis een Griekse voltreffer wordt.

Christos Donis op de website van VVV: “Toen VVV-Venlo interesse toonde in mijn diensten, was ik verheugd: een club uit de Nederlandse Eredivisie. Ik kende de club al een beetje. Vorig jaar speelden we in de voorbereiding nog met Panathinaikos in Venlo. En uiteraard heeft mijn landgenoot Georgios Giakoumakis de club ook in Griekenland op de kaart gezet. Ik heb enorm veel zin om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan en de club in deze spannende fase van de competitie bij te staan.”

Technisch Manager Stan Valckx: “We waren al een tijdje op zoek naar een speler die het middenveld kan versterken. In Christos hebben we precies de speler gevonden die we zochten: hij is een fysiek sterke centrale middenvelder met veel loopvermogen. Een échte ‘box-to-box player’. Christos is tevens een jongen die een schat aan ervaring meebrengt op zijn 26e. Zijn opleiding bij Panathinaikos, zijn ervaring op het hoogste niveau in Griekenland en zijn buitenlandse avonturen, hebben hem wat dat betreft enorm veel opgeleverd. Wij zijn blij dat we hem naar De Koel hebben kunnen halen.”