‘VVV Venlo zet De Koning op straat’

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Venlo. Volgens Dagblad De Limburger heeft Hans de Koning zijn laatste wedstrijd als trainer van VVV Venlo gehad. Dinsdag zou hij op straat worden gezet.

Op de website van De Limburger valt het volgende te lezen: “Hans de Koning wordt dinsdag ontslagen door VVV. De trainer zit komend weekeinde bij PEC – VVV al niet meer op de bank. Dat zeggen bronnen rond de club.”

Aanleiding zijn volgens De Limburger de slechte resultaten. VVV Venlo verloor zeven wedstrijden op rij. Daarmee voelt het de hete adem van vooral nummer zestien Willem II in haar nek. Het verschil tussen de nummer vijftien en nummer zestien is slechts één punt. De verschillen zijn echter klein. Nummer veertien RKC Waalwijk heeft weer een puntje meer. Afgelopen weekend verloor VVV Venlo op eigen veld met 1-3 van Fortuna Sittard.

Eerder werd al duidelijk dat Hans de Koning en VVV Venlo komende zomer uit elkaar zouden gaan. Het is onbekend wie de zestigjarige De Koning opvolgt. Ook is niet duidelijk of diegene nu mogelijk al direct kan instappen. Eerder werd al wel duidelijk dat Kevin Hofland wel oren had naar de vacante positie.