VVV Venlo zwaait opnieuw speler uit

Manneshotit / Red Bull Content Pool

VVV Venlo kondigde op kerstavond de komst van Nick Venema aan. De 22-jarige aanvaller speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis in Venlo. Zijn komst betekent juist dat een andere speler uit Noord-Limburg vertrekt.

Venema werkte het afgelopen half jaar voornamelijk zijn wedstrijden af bij Jong FC Utrecht. VVV Venlo biedt hem nu de kans om in de Keuken Kampioen Divisie met meer druk te voetballen. Wie na de jaarwisseling niet meer in Venlo actief is, is Erik Sorga. De vijftienvoudig international van Estland werd in augustus nog met veel tamtam gehuurd van DC United. Sorga kwam bij trainer Jos Luhukay nauwelijks in de plannen voor. Nu vertrekt hij via de achterdeur weer naar Washington. Sorga hoopt op een nieuwe kans in de Major League Soccer. VVV Venlo had een optie tot koop maar deze wordt uiteraard niet gelicht.

Het betekent de volgende mutatie in de selectie van VVV Venlo. Eerder werd ook al duidelijk dat Guus Hupperts geen toekomst meer heeft in Venlo. Zijn doorlopende contract werd ontbonden. Het is nog onbekend waar de 29-jarige Hupperts zijn loopbaan vervolgt. Eerder was hij actief Roda JC, AZ, Willem II en het Belgische Lokeren.