VVV Venlo zwaait Roma middenvelder weer uit

Ante Coric is al weer vertrokken bij VVV Venlo. De Kroatische middenvelder kwam afgelopen zomer op huurbasis over van AS Roma. Tevens bedong VVV Venlo een optie tot koop op het voormalig Kroatisch talent. Tot veel speeltijd kwam de drievoudig international van Kroatië echter niet.

De 23-jarige Coric kon de hooggespannen verwachtingen in Venlo niet waarmaken. Hans de Koning gunde hem alleen tegen AZ speeltijd in de Eredivisie. Het bleef bij 27 minuten. Daarnaast kwam hij in twee bekerduels. Namens kwartfinalist VVV speelde hij in de eigen Koel tegen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles. Tegen FC Den Bosch bleef de teller steken op 45 minuten, tegen de Eagles waren het 75 minuten.

Nu maakt Coric het seizoen af bij het Sloveense Olimpija Ljubljana. Om tot een deal te komen moest die club om de tafel met zowel VVV Venlo als AS Roma. Met de komst van Coric hoopt Olimpija Ljubljana dit seizoen kampioen van Slovenie te worden. Een transfer was mogelijk omdat de transfermarkt van een aantal landen in de Balkan pas deze week sluit.