VVV verhuurt talenten en wil drie routiniers uitzwaaien

Foto: Marco Oomen Fotografie

VVV Venlo haalde vorige week twee verdedigers naar Limburg. Da Graca en Guware kwamen de selectie van Hans de Koning versterken. Tegelijkertijd wil het nu ook de selectie zelf gaan opschonen.

Voor de eerste speler is al een oplossing. Dagblad De Limburger meldt dat centrale verdediger Stan van Dijck zo goed als zeker naar Roda JC trekt. VVV Venlo hoopt Van Dijck zo meer speelminuten te kunnen laten opdoen. Roda JC heeft juist dringend behoefte aan defensieve impulsen. Van Dijck ligt in Venlo nog tot de zomer van 2022 vast. Daarnaast zou Yahcuroo Roemer tijdelijk de overstap moeten maken naar Helmodn Sport.

Opvallender is echter dat VVV Venlo volgens Voetbal International deze transferperiode afscheid wil nemen van twee spelers die pas een half jaar onder contract staan. Het gaat om linksback Lukas Schmitz (32) en vleugelaanvaller Guus Hupperts (28). Schmitz kwam afgelopen zomer over van het Oostenrijkse Wolfsberger AC, terwijl Hupperts de afgelopen jaren in België actief was. Beide zitten momenteel op de bank en een tijdelijk vertrek is bespreekbaar. Met de komst van Guwara lijkt de rol van Schmitz uitgespeeld.

Een derde speler die kan vertrekken is Steffen Schäfer. De verdediger is sinds 2019 actief in Venlo. Opvallend genoeg was de 26-jarige Schäfer dit seizoen tussen eind oktober en eind december basisspeler. Afgelopen weekend verdween hij uit de basis. In die reeks van acht wedstrijden wist VVV Venlo overigens maar één keer te winnen.