Weg voor Van Ginkel naar PSV ligt open

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Niets lijkt een definitieve terugkeer van Marco van Ginkel naar PSV in de weg te staan. De middenvelder heeft van Chelsea te horen gekregen dat ze de eenzijdige optie in zijn contract niet gaan lichten. Het betekent dat Van Ginkel binnenkort uit zijn contract zal lopen en transfervrij in Eindhoven kan terugkeren.

De 28-jarige middenvelder werd de afgelopen seizoenen veelvuldig geplaagd door blessures. De knie van Van Ginkel speelde meerdere keren op. Het is één van de redenen dat de voormalig middenvelder van Vitesse zijn belofte bij Chelsea nooit kon inlossen.

Sinds begin dit seizoen speelt Van Ginkel opnieuw op huurbasis bij PSV. Die club lijkt nu ook de beste papieren voor de achtvoudig international te hebben. PSV kan Van Ginkel volgende maand transfervrij overnemen van Chelsea. Van Ginkel stond sinds 2013 onder contract in Londen. Die zomer betaalde Chelsea bijna 10 miljoen euro aan Vitesse.

De afgelopen drie duels kreeg Van Ginkel van trainer Roger Schmidt een basisplaats. In totaal speelde Van Ginkel elf duels voor PSV.