Werder Bremen zadelt PEC Zwolle met probleem op

Werder Bremen heeft PEC Zwolle met een gigantisch probleem opgezadeld. De nummer elf van de Bundesliga heeft vroegtijdig huurling Michael Zetterer teruggeroepen. Het betekent dat PEC Zwolle tot maandag middernacht de tijd heeft om een nieuwe doelman te vinden.

De 25-jarige Zetterer was bezig aan zijn tweede seizoen als huurling in Zwolle. Aanvankelijk was Xavier Mous de eerste keus. In november 2019 greep hij zijn kans in het eerste elftal en gaf die niet meer weg. Hij speelde alle dertien duels totdat de competitie werd stil gelegd.

Dit seizoen stond de teller op negentien duels. Alleen vandaag tijdens de twintigste speelronde hoorde hij in afwachting van het terugroepen al niet meer tot de selectie. Trainer John Stegeman moest opnieuw een beroep doen op de eveneens 25-jarige Mous. De oud-doelman van Jong Ajax, TOP Oss en Cambuur stond vandaag onder de lat bij het 3-3 gelijke spel tegen FC Utrecht.

Michael Zetterer op de website van PEC Zwolle: ,,Het voelt wat apart om midden in het seizoen te vertrekken. Mijn tijd in Zwolle is goed geweest voor mijn ontwikkeling als speler en persoon. De afgelopen anderhalf jaar heb ik hier veel vlieguren mogen maken en heb ik me altijd gesteund gevoeld door de trainers, technisch manager en natuurlijk ook de supporters. Dat neem ik de rest van mijn carrière mee. Van kleins af aan is het mijn droom geweest om in de selectie van Werder Bremen te zitten. Dat is me nu, dankzij mijn periode als Blauwvinger, gelukt.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Michael heeft in Zwolle een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Dat Werder hem nu al terughaalt, is daarvan het levende bewijs. Natuurlijk is dat in eerste instantie balen voor ons, maar vanwege de clausule in zijn contract wisten we dat de kans altijd aanwezig was. Met Xavier Mous en Mike Hauptmeijer hebben we twee goede doelmannen in de selectie en we zullen nu eerst intern bespreken of daar voor het sluiten van de transfermarkt nog een derde sluitpost aan wordt toegevoegd.”

Werder Bremen heeft bij het terugroepen van Zetterer wel een vergoeding moeten betalen. De grote vraag is nu of PEC Zwolle de transfermarkt opgaat of het seizoen gaat afmaken met Mous. PEC Zwolle staat dertiende met 11 punten voorsprong op nummer zestien ADO Den Haag.