Wigan Athletic komt in nieuwe handen

Wigan Athletic staat voor een metamorfose. De club speelde nog niet zo lang geleden in de Premier League. Inmiddels is het afgegleden naar de onderste regionen van het derde niveau van Engeland, de League One. Er is hoop op betere tijden. De club staat namelijk voor een nieuwe overname.

Financieel waren het uitdagende tijden voor Wigan Athletic. Door een gebrek eraan raakte het in een faillissement en ook sportief zakte het de afgelopen jaren weg. The Latics zijn terug te vinden op plaats nummer 21 in de League One. Een positie die aan het einde van het seizoen degradatie naar de League Two betekent. De afgelopen weken werden er wel de nodige resultaten geboekt. Zo werden de laatste twee duels tegen MK Dons en Plymouth winnend afgesloten. Dat heeft alles te maken met een kwaliteitsinjectie. Zo kwam George Johnston in februari op huurbasis over van Feyenoord.

Nu komt er dus ook een nieuwe eigenaar. Formeel was Wigan Athletic de afgelopen periode in handen van curatoren. Wanneer dit nog maanden zou duren dan zou dit een nieuwe puntenstraf (15) hebben opgeleverd. De nieuwe eigenaar heeft de toepasselijke holdingnaam Phoenix 2021 Limited. Achter dit bedrijf schuilt echter Abdulrahman Al-Jasmi. De zakenman uit Bahrein verdiende zijn geld door investeringen in een reeks van sectoren. Al-Jasmi wordt niet alleen geldschieter, hij wordt ook voorzitter. In een korte statement stelt hij de ’trots en het geloof in Wigan Athletic’ te willen herstellen.

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de English Football League (EFL). Deze wordt voor het einde van de maand verwacht. In januari blokkeerde EFL nog een overname van Wigan door een Spaanse partij.