Willem II doet zaken met City en Feyenoord

Niet één, niet twee maar drie nieuwelingen voor Willem II. De Tilburgers deden twee keer zaken met Feyenoord, terwijl ook met Manchester City een deal werd gemaakt.

De 22-jarige Arijanet Murić wordt door Willem II gehuurd van Manchester City. De 1.98 meter lange Murić staat sinds 2015 onder contract in Engeland. Tot een debuut kwam het voor de in Zwitserland geboren doelman niet. De afgelopen jaren werd hij verhuurd aan NAC Breda, Nottingham Forest en Girona. Nergens kon hij voor langere tijd een vaste waarde zijn. Bij Willem II krijgt hij direct de kans omdat eerste keus Robbin Ruiter met een blessure kampt.

Van Feyenoord komen Ian Smeulers (21) en Sven van Beek (26) over. Beide worden door Willem II van Feyenoord gehuurd. Linksback Smeulers speelde tot de coronastop bij Feyenoord onder 21, terwijl Van Beek weer helemaal hersteld is van blessureleed. In Rotterdam-Zuid moet de centrale verdediger echter zowel Uros Spajic als Eric Botteghin voor zich dulden.

‘We versterken de selectie met Sven omdat we behoefte hadden aan een extra centrale verdediger. Met zijn jarenlange ervaring in de top van de Eredivisie kan hij waardevol zijn voor Willem II’, aldus Joris Mathijsen toe, die als speler van Feyenoord nog met Van Beek samenspeelde.

Het is onbekend wat de plannen van Feyenoord zijn met zowel Smeulers als Van Beek. Beide hebben een aflopende verbintenis. De verwachting is dat Feyenoord niet met ze verder zal gaan.