Willem II neemt afscheid van Adrie Koster

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Tilburg. Willem II heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van trainer Adrie Koster. Daarmee komt een goed huwelijk toch ten einde. Aanleiding zijn de magere resultaten van dit seizoen. Vorig jaar haalde Willem II onder leiding van Koster nog Europees voetbal.

Willem II staat in de Eredivisie inmiddels zeventiende. Een positie die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Dat wil Willem II ten koste van alles voorkomen. De achterstand op de veilige vijftiende plaats is slechts vier punten. Daar staat regiogenoot RKC Waalwijk.

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Wij zijn Adrie erg dankbaar voor de mooie prestaties die we samen met hem bereikt hebben. Gedurende ruim 2,5 jaar hebben we erg prettig met Adrie samengewerkt. Toch voelen we ons nu genoodzaakt om gezien de tegenvallende resultaten van dit seizoen in het belang van de club dit zeer moeilijke besluit te nemen.’

Adrie Koster: ‘Ik heb bij Willem II fantastische jaren gehad en erg fijn kunnen werken. Door verschillende omstandigheden is het dit seizoen niet gelukt om in lijn met de afgelopen jaren goed te presteren. Dat is doodzonde en het is spijtig dat het zo gelopen is.’

Willem II gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Voor de wedstrijd tegen Ajax zal Willem II onder leiding staan van Gery Vink, Chima Onyeike en Harald Wapenaar.