Willem II wint en doet uitstekende zaken

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Willem II heeft door een ruime zege op SC Heerenveen uitstekende zaken gedaan. Door de 3-1 overwinning in eigen Koning Willem II stadion heeft het aansluiting gevonden bij de ploegen boven hen. De komende weken hoeven de Brabanders niet achterom te kijken.

Bij rust had Willem II een 1-0 voorsprong te pakken. Het was verdediger Sebastian Holmen die de score met het hoofd opende. De Zweedse verdediger nadert de vorm die Dinamo Moskou ooit deed besluiten om hem naar de Russische Premjer Liga te halen. Slecht nieuws voor Willem II is dat de zesvoudig international van Zweden na dit seizoen uit zijn contract loopt. Hij kan dus transfervrij de club verlaten.

Vlak na rust zou Willem II via Kwasi Wriedt en uitblinker Ché Nunnely op 3-0 komen. Daarmee zat Willem II na 58 minuten spelen op rozen. De zege zou voor de Tilburgers dan ook niet meer in gevaar komen. SC Heerenveen probeerde met twee wissels nog iets te forceren maar verder dan een goal van Joey Veerman kwam Heerenveen niet. Willem II werd wel nerveus. Petrovic probeerde dat met een aantal wissels om te draaien. Het gevaar bleef maar tot Friese doelpunten kwam het niet.

Drie punten dus voor Willem II. Zeljko Petrovic lijkt het op de rit te hebben bij Willem II. In zijn eerste twee duels leidde hij nog twee zware nederlagen tegen Feyenoord en FC Utrecht. In de vier wedstrijden die volgde pakte Willem II acht punten. Twee overwinningen en twee gelijke spelen. Daarmee neemt Willem II duidelijk afstand van de onderste twee plaatsen.

Nummer zestien Willem II hoeft de komende weken waarschijnlijk niet meer naar beneden te kijken. De voorsprong op ADO Den Haag (6 punten) en FC Emmen (8) is daar. De Tilburgers hebben weliswaar een wedstrijd meer gespeeld maar ook aansluiting gevonden. Het verschil met nummer vijftien VVV Venlo is één punt, met RKC Waalwijk twee punten. Nummer dertien PEC Zwolle is met vijf punten nog ver weg,