Willem II wint en veroordeelt FC Emmen tot playoffs

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Willem II speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De Tilburgers hadden alles in eigen hand en hielden ook de controle. Willem II won op eigen veld met 2-1 van Fortuna Sittard. Het was en toe billenknijpen maar de drie punten tellen. Daarmee heeft Zeljko Petrovic bereikt wat er werd verwacht: Tilburg behouden voor de Eredivisie.

Door de zege eindigt Willem II als nummer veertien in de Eredivisie. De overwinning zorgde ervoor dat Willem II het seizoen eindigt met een puntje meer dan zowel RKC Waalwijk als FC Emmen. Absolute hoogtepunt vandaag was een wereldgoal van Grieks international Vangelis Pavlidis. Fortuna Sittard blijft door de nederlaag tiende en grijpt daarmee naast een plekje in de playoffs om promotie.

Naast Willem II deed overigens ook FC Emmen wat het moest doen. Op bezoek bij degradant VVV Venlo won FC Emmen met maar liefst 0-4. Dat was dus niet genoeg om Willem II tot de playoffs om promotie/degradatie te veroordelen. Komende week speelt FC Emmen zodoende in de playoffs tegen NAC Breda. Mocht de ploeg uit Drenthe doorgaan dan wacht een treffen met Roda JC of NEC.