Willem II wint weer eens en maakt het ongekend spannend

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Hert wordt ongekend spannend onderin de Eredivisie. Gisteren won FC Emmen voor de tweede keer op rij. ADO Den Haag pakte een puntje tegen RKC Waalwijk. Vandaag pakte Willem II weer eens de drie punten. Op bezoek bij Sparta won de ploeg van Zeljko Petrovic met 0-2.

Bij rust was het in Rotterdam nog 0-0. Via Ché Nunnely kwam Willem II na ruim een uur spelen op 0-1. Toen bij de thuisploeg Jeffrey Fortes van het veld werd gestuurd, speelde Willem II het slim uit.

Na 78 minuten spelen bepaalde Mike Trésor Ndayishimiye vanaf de stap de eindstand op 0-2. Daarmee heeft Petrovic voor het eerst met Willem II gewonnen. Eerder werd er met flinke cijfers verloren van Feyenoord (5-0) en FC Utrecht (6-0). Midweeks speelde Willem II met 1-1 gelijk tegen concurrent ADO Den Haag.

Nu de onderste drie ploegen punten pakken, wordt de rest van de ranglijst langzaam een beetje zenuwachtig. Immers, voor het eerst degraderen de onderste twee elftallen in de Eredivisie. Dat zijn nu nog ADO Den Haag en FC Emmen maar de race is zeker nog niet gelopen.

Om echt zenuwachtig te worden moeten de onderste drie eerst nog één a twee keer winnen. FC Emmen kan volgende week met een thuiswedstrijd tegen Sparta een schot voor de boeg doen.

Stand Eredivisie onderin

13. Sparta 23-23
14. RKC Waalwijk 24-23
15. VVV Venlo 23-22
16. Willem II 24-17
17. ADO Den Haag 24-15
18. FC Emmen 24-12