‘Zeljko Petrovic aan de slag bij Willem II’

Opvallend nieuws uit Tilburg. Zeljko Petrovic wordt namelijk de nieuwe trainer van Willem II, zo meldt Voetbal International. Momenteel is hij nog de assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord.

De 55-jarige Petrovic moet in Tilburg de opvolger worden van Adrie Koster. De ervaren oefenmeester werd eerder deze week aan de kant gezet vanwege de teleurstellende resultaten. Vorig jaar wist Willem II onder leiding van Koster nog Europees voetbal af te dwingen.

Eerder was Petrovic in Nederland al trainer van ADO Den Haag. De oud-speler van FC Den Bosch, PSV en RKC Waalwijk was daarnaast assistent-trainer van Advocaat bij FC Utrecht.

Het is onbekend of Petrovic komend weekend al de leiding heeft. Gisteren nam assistent Gery Vink de honneurs waar. Willem II verloor in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 van Ajax. Komend weekend is hekkensluiter FC Emmen de tegenstander.

Petrovic is bij Feyenoord bezig aan zijn tweede periode als assistent-trainer. De geboren Montenegrijn was eerder assistent van Ruud Gullit en is dat de afgelopen anderhalf jaar bij Dick Advocaat. Het is onbekend of Feyenoord nu al op zoek gaat naar een nieuwe assistent. Advocaat vertrekt immers aan het einde van het seizoen. Met John de Wolf en Cor Pot heeft Advocaat al twee assistenten.