19 spelers in Qatar waren er ook al in Zuid Afrika bij

Manneshotit / Red Bull Content Pool

In 2010 haalde Oranje ten koste van Uruguay de finale van het WK. Opvallend genoeg reist Uruguay nu naar Qatar met vijf spelers af die ook in Zuid Afrika al actief waren. Ter vergelijking, er is geen enkele Oranje international van 2010 actief in Qatar.

Fernando Muslera (36), Diego Godín (36), Martín Cáceres (35), Edinson Cavani (35) en Luis Suárez (35) deden 12,5 jaar geleden al mee in Zuid Afrika. Het zou zo maar een vraag bij een voetbalquiz kunnen zijn. De kans is zeer groot dat het vijftal in Qatar ook nog eens speeltijd krijgt. Van de Oranje selectie van toen zijn alleen Maarten Stekelenburg en Ryan Babel nog actief voetballer.

Naast het Uruguyaanse vijftal zijn er nog veertien andere spelers in Qatar actief die er ook al in Zuid Afrika bij waren. Het gaat om Lionel Messi, Ángel Di María, Nicolás Otamendi, Dani Alves, Sergio Busquets, Xherdan Shaqiri, Manuel Neuer, Thomas Müller, Pepe, Cristiano Ronaldo, Simon Kjær, Christian Eriksen, Nicolas Nkoulou en Eric-Maxime Choupo Moting.

Dani Alves is zo goed als zeker de oudste speler in een WK-selectie. Hij hoopt ongetwijfeld zijn aantal caps (125) verder te verhogen. Dat wordt nog een hele uitdaging met alle concurrentie. Alves is 39 jaar.