Aanvaller Vitesse mag hopen op Rode Duivels

Eind dit jaar staat het WK in Qatar op het programma. Bij de volgende oefenduels wil de Belgische bondscoach Roberto Martinez een aantal jonge talenten aan het werk zien. Vooral Vitesse aanvaller Loïs Openda staat er in Brussel goed op.

Roberto Martinez stelde in La Capitale: “De internationals met meer dan vijftig caps op de teller zullen er zeker niet bij zijn. Ik wil enkele jongeren de kans geven om te proeven van de A-ploeg. Loïs Openda is een speler die mag hopen op een selectie. We volgen zijn prestaties bij Vitesse op de voet en ook bij de beloften van de België doet hij het goed. Bovendien maakte hij het voorbije jaar heel veel vooruitgang.”

Toch wordt het voor Openda nog een heel karwei om het tot de definitieve WK-selectie te schoppen. Martinez: “Met Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Christian Benteke en Divock Origi zijn de plaatsen in de aanval duur. Bovendien moeten de beloften zich plaatsen voor het EK. Daarom bleef een speler als Openda de voorbije tijd bij de beloftenkern.”

De 21-jarige Openda is bezig aan zijn tweede seizoen op huurbasis bij Vitesse. Dit seizoen kwam hij al 10 keer tot scoren in de Eredivisie. Ook scoorde hij 2 keer in de Conference League. Na dit seizoen keert Openda vrijwel zeker terug naar Club Brugge. Bij de club van Alfred Schreuder ligt hij nog tot de zomer van 2024 vast.