Afrika Cup: ‘Fortuna Sittard en De Graafschap langer zonder international’

Fortuna Sittard en De Graafschap lijken het langer te moeten stellen zonder haar Africa Cup gangers. Kaapverdië pakte verrassend een punt tegen favoriet Kameroen en lijkt daarmee een plekje in de volgende ronde te hebben bemachtigd.

Ondanks slechts 36% balbezit pakte Kaapverdië vandaag een punt tegen gastland Kameroen. De ploeg van doelman André Onana was weliswaar al geplaatst voor de volgende ronde maar wilde voor het thuispubliek zeker geen modder figuur slaan. Na de openingstreffer van Aboubakar was het de in Rotterdam geboren Garry Mendes Rodrigues (nu Olympiakos) die zijn land op gelijke hoogte zette.

Zowel Jeffry Fortes (De Graafschap) als Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) hadden een basisplaats. Goudhaantje Garry Mendes Rodrigues was juist bij rust ingevallen voor de tegenvallende Semedo. De 31-jarige aanvaller bekroonde zijn invalbeurt met een zeer fraaie goal. Jeffry Fortes speelde de gehele wedstrijd mee.

Door het gelijke spel eindigt Kaapverdië op een derde plek in de groep. Burkino Faso eindigde ook op vier punten uit drie duels maar heeft een iets beter doelsaldo. Toch heeft Kaapverdië goede papieren voor de volgende ronde. In de Afrika Cup gaan 4 van de 6 nummers drie door. De komende dagen wordt duidelijk of Kaapverdië daar daadwerkelijk bij hoort.

De achtste finales worden gespeeld tussen zondag 23 en woensdag 26 januari. Daarmee lijkt het niet reëel dat Fortuna Sittard en De Graafschap in januari nog een beroep kunnen doen op hun internationals. En wie weet zit er nog wel een volgende stunt in voor Kaapverdië.

https://www.youtube.com/watch?v=rCguq-2YV1s