Ajax en Daley Blind zwaaien elkaar uit

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een bijzonder huwelijk is op de klippen gelopen. Ajax en Daley Blind nemen namelijk per direct afscheid van elkaar. In goed overleg wordt het contract tussen Ajax en de 99-voudig international per 31 december ontbonden. Blind had in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot de zomer van 2023.

In totaal speelde Blind namens Ajax 333 officiële wedstrijden, waarin hij dertien doelpunten maakte. De afgelopen maanden waren daar echter al de eerste haarscheurtjes tussen Ajax en de 32-jarige Blind. De linkspoot was onder Alfred Schreuder niet altijd meer zeker van een basisplaats. Owen Wijndal kreeg de voorkeur. En nu gaan beide partijen dan ook echt uit elkaar.

Blind speelde twee periodes voor Ajax. Als jeugdspeler maakte hij op 7 december 2008 zijn debuut in het eerste elftal. Na een uitleenbeurt aan FC Groningen keerde hij terug naar Amsterdam. Blind werd er vier keer op rij kampioen en verdiende in 2014 een transfer naar Manchester United. In Engeland was Blind niet onomstreden en in 2018 keerde hij terug. Ook bij zijn terugkeer werd hij nog 3 keer kampioen.

Directeur Edwin van der Sar op de website van Ajax: “We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters.”

Het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars gooide eerder al een hengeltje uit. Blind zou in Antwerpen voor meerdere seizoenen kunnen tekenen en een miljoenen salaris kunnen opstrijken. Het ligt voor de hand dat dit nu concreter gaat worden. Het is echter niet uitgesloten dat andere clubs willen profiteren van zijn transfervrije status.