‘Ajax talent verkiest Marokko boven Nederland’

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De nieuwe Noussair Mazraoui of Hakim Ziyech? Het is moeilijk om daar iets over te zeggen. Wel is het zo dat opnieuw een groot talent van voetbalnationaliteit wisselt. Chahine van Bohemen (18) kiest voor een interlandloopbaan bij Marokko en dus niet Nederland. Een bezoek van het Ajax talent aan het imposante Marokkaanse trainingscomplex Mohamed VI bleek uiteindelijk doorslaggevend.

Chahine van Bohemen is de linksback van Ajax onder 18 jaar. De verdediger is een vaste waarde in het elftal van Frank Peereboom. Ook is hij met Ajax actief in de UEFA Youth League. Van Bohemen is geboren in Leiderdorp. Zijn moeder heeft Marokkaanse roots. Het was ook zijn moeder die hem vergezelde naar het nationale trainingscomplex. Na jeugdinterlands voor Oranje, hij speelde voor Onder 16 en Onder 16, gaat hij zijn interlandloopbaan nu vervolgens voor Marokko.

De Marokkaanse bond hoopt volgens media in eigen land op korte termijn ook Salah-Eddine Oulad M’Hand te verleiden. De negentienjarige middenvelder wordt dit seizoen door Arsenal verhuurd aan Hull City. Hij kwam nog niet tot speelminuten in de Championship. Eerder speelde hij acht jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2020 maakte hij de overstap naar Arsenal.

De keuze voor Van Bohemen is opnieuw een opsteker voor de nationale voetbalbond van Marokko. De grootste klapper maakte het enkele dagen geleden met Brahim Diaz. De aanvallende middenvelder switcht zijn Spaanse voetbalnationaliteit voor die van Marokko. De middenvelder van AC Milan is vanaf de volgende interland beschikbaar voor bondscoach Walid Regragui. De in Malaga geboren middenvelder scoorde dit seizoen al 4 keer in 11 duels voor AC Milan in de Serie A. Na dit seizoen zal hij terugkeren bij Real Madrid.

1 Trackback / Pingback

  1. ‘Ajax talent verkiest Marokko boven Nederland’ | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.